Välkommen på bokrelease!

Vi firar release av Hemslöjdens nya teknikhäfte ”Om lin” av Eva Anderson med flera. Vi bjuder på författarprat och mingel innan öppning i Svensk Hemslöjds butik på Norrlandsgatan 20. Begränsat antal platser. Anmäl dig senast 29 mars till info@hemslojden.org för att säkra din plats!

Häftet kommer att finnas att köpa på plats till specialpris.

Varmt välkommen!

Om lin

Lin är en fantastisk växt som människan har haft nytta av i tusentals år. Den starka linfibern har skänkt oss allt från kläder och fiskenät till olja och drevmaterial. Idag finns inga större spånadslinodlingar i Sverige, men intresset för den mångsidiga kulturväxten blomstrar och ideella krafter håller kunskapen vid liv. I ”Om lin” hittar du allt du behöver veta för att själv komma i gång med att odla och bereda lin.

Om författaren

EVA ANDERSON har arbetat som länshemslöjdskonsulent i 40 år och alltid varit nära råmaterialen och den handburna kunskapen. I sin yrkesroll har hon drivit många spännande projekt och varit medförfattare i flera böcker. 1985 startade hon Linodlarföreningen Fransåker tillsammans med andra linintresserade och hon är fortfarande en eldsjäl i föreningen.