Inför Handmade Issues – Katarina Brieditis om hjärna, hjärta, hand

Läs intervjun med Katarina Brieditis som kommer att delta i ett samtal kring vad som kan hända i mötet mellan hjärna, hjärta och händer.

Svartvit bild på Katarina Brieditis

Handmade Issues är ett kreativt forum för handgjort skapande som arrangeras av Hemslöjden en gång om året. Den 16 november diskuteras handgjort skapande utifrån temat ”Synapser – hjärna, hjärta, hand” och vad som händer i mötet mellan de tre.

Under konferensen får du ta del av spännande talare som är aktuella inom slöjden just nu.

Läs mer om Handmade Issues 2019 här!

 

Intervju med Katarina Brieditis

Vem är du och vad brinner du för?

– Jag är det jag gör, så jag gör rätt mycket för att hålla mig vid liv. Jag brinner för att göra sådant som jag tror kan göra skillnad och öppnar möjligheter till att göra på nya sätt. Sådant förändrar även mig.

Du kommer att delta i ett samtal om vad som sker i mötet mellan hjärna, hjärta och hand. Vilka insikter hoppas du att publiken ska ta med sig från samtalet?

– Att allt hänger ihop och att vi alla har erfarenheter av att det gör det. Jag tror hela dagen kommer att bli inspirerande och kanske kommer öka vår medvetenhet om våra behov och hur vi kan navigera bland våra inre synapser.

Årets Handmade Issues kretsar kring social hållbarhet. Vad betyder det begreppet för dig?

– Vi är både starka och ömtåliga varelser. Får vi näring, mening, omsorg och utmaningar kan vi göra medvetna och ansvarsfulla val. Det är då vi kan mötas och samarbeta kring hur vi på bästa sätt ska leva tillsammans på jorden.

Vad är din relation till hemslöjd?

– Min relation till själva ordet hemslöjd skaver. ”Hem-” tycker jag är ett onödigt, otidsenligt och förminskande prefix till något så fundamentalt som ”slöjd”. Det är något som finns i oss alla och som utövas varsomhelst.

– Jag känner slöjdaren i mig när jag lyckats få till små lösningar i vardagen såsom att tälja till en virknål i skogen när jag glömt min någonstans eller när jag ger nytt liv åt en kofta glömda genom att sticka på nya muddar.  Inte minst i mitt arbete som formgivare ingår många slöjdmoment. Att arbeta med händerna och tyst, inövad kunskap i kombination med materialet jag har tillgång till och försöka göra/skapa något nytt är en ständigt pågående process som ofta tar oväntade vändningar. Ett flow jag surfar på utan att veta vart det leder och som aldrig verkar ta slut. Hisnande.

 

Länkar om Handmade Issues

Köp din biljett idag!                                                 

Läs mer om Handmade Issues 2018

Läs mer om Handmade Issues 2017