The Jagiellonian Fair – slöjdfestival i Polen

Den 17-19 augusti 2018 kommer slöjdfestivalen, The Jagiellonian Fair, äga rum i Lublin, Polen. Du som är slöjdare eller hantverkare bjuds in att visa och sälja dina produkter. Festivalen har cirka 150 000 besökare och har arrangerats sedan 2007.

Varje år kommer runt 300 hantverkare från Polen, Ukraina, Vitryssland, Slovakien, Ungern och Litauen till Lublin för att visa och sälja sina produkter. I år vill arrangörerna visa besökarna slöjd och hantverk från fler europeiska länder, däribland Sverige. Det är fokus på hantverk och slöjd som har producerats enligt gamla tekniker och har lokal anknytning.

Du som är hantverkare eller slöjdare inom bland annat krukmakeri, vävning, broderi, knyppling, träarbete och smide är välkommen att anmäla ditt intresse för att delta.

Både deltagandet och boendet är kostnadsfritt. Du som är intresserad kan höra av dig till Anna Åhlin Orwin på mejl senast 10 februari: anna.ahlin.orwin@hemslojden.org och berätta kort om dig själv och om hur du blev slöjdare/hantverkare. Bifoga även bilder på det du gör.