Kurs Sticka detaljer

STICKA – Detaljer som gör skillnad. Kursen är fullbokad.

Välkommen till en kurs i att komma vidare i sin stickning! Du som älskar att sticka men som kanske tycker det är besvärligt, tråkigt och inte riktigt vet hur du ska sy ihop ditt plagg, Ulla förstår mycket väl hur det känns och hon kommer att dela med sig av roliga och enkla knep!

Du kommer att sticka en halv minikofta med över 20 olika moment som du lär dig under tiden du stickar. Modellen har du sedan som hjälp och inspiration i ditt fortsatta arbete.

Koftan är slätstickad med rakt isydd ärm och resårkanter. Du får lära dig att öka och minska på ett så osynligt sätt som möjligt, planera resårer i sidsöm och i anslutning till knapphålsslån, sy ihop sidsömmar och sy fast en rakt avslutad ärm med maskstygn.

Beräkna och sticka lodräta knapphål, förhållandet mellan maskor och varv, upplockning av halskant och knappslå.

Undervisningen blandas med praktiskt arbete och teori för de moment som ingår.

I mån av tid stickar vi små prover efter eget önskemål.

Ledare: Ulla Engquist.

Förkunskaper: du ska kunna sticka, förstås och dessutom läsa en beskrivning och följa ett diagram

Tid: 16-17 oktober. Lördag 9-16 och söndag 10-15.

Plats: Vuxenskolans lokaler på Kungsängsgatan 12 (gågatan) i Uppsala. Nära till buss och järnväg, p-hus finns i närheten.

Kostnad: medlemmar i Uppsala Hemslöjdsförening betalar 600 kr och icke-medlemmar betalar 800 kr. Betalning av kursen görs på bankgiro 702-4490, Uppsala Hemslöjdsförening.

Övrigt: ta med lunch! Vi ordnar fika.

Beskrivningarna är anpassade till Raumas Finullgarn. Tre veckor innan kursstart får du garn och beskrivning per post så att du hinner sticka delarna innan kursen börjar.

Kostnad för materialsats och samtliga beskrivningar; 95 kr + porto.

Anmälan: till info@uhf.hemslojden.org senast 13 september. Uppge namn, adress, epost och telefonnummer. Vid avanmälan efter 16 september debiterar vi halva priset. Om vi får in annan på eventuell kölista deltagande debiterar vi dig ingenting.

 

Ulla Engquist är författare till böcker utgivna på Hemslöjdens Förlag:

  • STICKA – Detaljer som gör skillnad.
  • STICKA – Egna modeller och fler detaljer.

Hon tilldelades 2018 Sveriges första Mästarbrev i Handstickning.