Kultur i bruk med hantverksaktiviteter

ruksområdets dag arrangeras varje år andra helgen i september av Surahammars kommun i samverkan med flera aktörer. Lördagen den 11 september 2021  ägnas detta för kulturen på olika platser i kommunen och kallas för Kultur i bruk. Välkommen  till Stenhuset och delta i detta, där vi har två utställningar och aktiviteter för hela familjen !

Tema ull i caféet bl a fällar, garn, tovat, stickat, virkat, nålbundet, vävt och Britta Jacobssons tovade bildsvit omPelles nya kläder”. Dessutom hantverksaktiviteter med bl. a tovning och spinning samt sagoläsning för barn av ”Pelles nya kläder”. Om vi inte hunnit rycka vår kvm lin tidigare, kommer vi även att göra det under dagen.

 I Konsthallen övreplan visas ”Eco of Space” glaskonst av Jarl Hohenthal  bördig från Västmanland med hytta i Dalsbruk i Finland. Konstnären närvarar.

Övrigt i Stenhuset:  Smedsbostad inredd som i början av 1900-talet, hantverksbutik med medlemmarnas hantverk/konst och i ceféet finns fika med hembakat. Stenhuset är öppet lördag, söndag och helgdag kl. 13.00 -17.00. Vi tar även emot besökare på andra tider efter överenskommelse

Aktuell info finns på Stenhusets Facebook sida och program här i länken Kultur i Bruk dagen, 2021
Välkommen !